Academia Română, Institutul de Cercetări Socio-Umane Sibiu

Dr. Andrei Nacu, asistent de cercetare

Domenii de cercetare 
  • Cartografie, geografie istorică, istoria cartografiei.
Principalele teme de interes ştiinţific 
  • Cartografie și GIS; 
  • Baze de date istorico-geografice (HGIS);
  • Geografia istorică a teritoriului actual al României;
  • Istorie modernă și contemporană.
Curriculum Vitae 
Publicaţii 
Contact 

Institutul de Cercetări Socio-Umane Sibiu Bd-ul Victoriei nr. 40, 550024, Sibiu Tel. 0269-212604; Fax: 0269-216605 E-mail: nacu@icsusib.roandreinacu1@yahoo.com

web: Academia.edu

Proiecte actuale 
Proiecte finalizate 
  • Atlas istoric al Bucovinei;
  • Scaunele săsești în documente cartografice din secolele XVI-XVIII – carte bazată pe teza de doctorat susținută în 2018.

Dr. Andrei Nacu este absolvent al Facultății de Geografie din cadrul Universității „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca (2012). A absolvit masteratul cu specializarea „Protejarea și Valorificarea Patrimoniului Istoric” în cadrul Facultății de Științe Socio-Umane a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu (2015). În 2018 a susținut teza de doctorat cu titlul „Provincia Sibiului în documente cartografice din zorii Epocii Moderne” sub îndrumarea Prof. univ. dr. Zeno Karl Pinter la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu (domeniul Istorie). În februarie 2017 a fost angajat ca asistent de cercetare la Institutul de Cercetări Socio-Umane Sibiu. Până în anul 2021 a elaborat în jur de 15 studii și peste 200 de hărți istorice. O parte din aceste hărți au fost utilizate inclusiv în cadrul unor lucrări publicate de edituri prestigioase precum Routledge sau Brill. A editat digital ultima versiune a hărții Atlasului Cetăților Bisericești din Transilvania / Atlas der Kirchenburgen in Siebenbürgen (Autor Hermann Fabini – ISBN 978-973-7969-16-3).