Punct de vedere al Institutului de Cercetări Socio-Umane Sibiu, referitor la situația actuală a Institutului de Cercetări Socio-Umane Sibiu
Institutul de Cercetări Socio-Umane Sibiu a fost înființat în anul 1956 dar a continuat unele din activitățile de cercetarea ale Verein für siebenbürgische Landeskunde (înființată în anul 1840), printre care enumerăm dicționarul graiurilor săsești, precum și cercetarea culturii, istoriei și etnografiei germanilor din sudul Transilvaniei (proiecte continuate și aflate în desfășurarea în cadrul ICSU Sibiu). Institutul din Sibiu continuă și proiectele de cercetare lansate de Astra (înființată la Sibiu în anul 1861), precum și ale altor centre de cercetare a căror tradiție și programe le-a continuat cu succes. Astfel că, tradiția de aproape două secole de cercetare neîntreruptă la Sibiu ne obligă să prezentăm punctul nostru de vedere pentru a corecta unele informații eronate sau trunchiate despre ICSU Sibiu.
În contextul în care institutele de cercetare din subordinea Academiei Române au fost evaluate de curând, menționăm că ICSU Sibiu a obținut 171 puncte în urma evaluării performanțelor științifice, fiind plasat pe locul al doilea în cadrul institutelor coordonate de Secția de Științe Istorice și Arheologice, la doar două puncte de primul loc.
A 56-a sesiune anuală a Societății de Studii Transilvane e. V. Heidelberg (AKSL)
56. Jahrestagung des Arbeitskreises für Siebenbürgische Landeskunde e. V. Heidelberg (AKSL)
Rezultatele finale obținute în cadrul prelegerii publice de candidatul prezentat la concursul organizat în vederea ocupării unui post unic de Cercetător Științific II, normă întreagă, perioada nedeterminată, din domeniul Istorie, specializarea Istoria şi cultura germanilor din Transilvania în Evul Mediu şi Epoca Modernă Timpurie, în cadrul Institutului de Cercetări Socio-Umane din Sibiu, în data de 08.04.2024 sunt aici.
Rezultatele obținute în cadrul prelegerii publice de candidatul prezentat la concursul organizat în vederea ocupării unui post de Cercetător Științific II, normă întreagă, perioada nedeterminată, din domeniul Istorie, specializarea Istoria şi cultura germanilor din Transilvania în Evul Mediu şi Epoca Modernă Timpurie, în cadrul Institutului de Cercetări Socio-Umane din Sibiu, în data de 08.04.2024 sunt aici.
Contestațiile se pot depune până la data de 10 aprilie 2024, ora 16.00.
Concursul pentru ocuparea postului unic de Cercetători științific gr. II va avea loc în data de 08.04.2024, începând cu ora 11:00, la Biblioteca ICSU Sibiu.
Tema prelegerii publice: Constanțe și inovații în studierea Evului Mediu românesc și săsesc: izvoare, evenimente și personalități.
În urma verificării dosarelor candidaţilor înscrişi la concursul organizat în vederea ocupării unui post unic Cercetător Științific II, normă întreagă, perioada nedeterminată, la Institutul de Cercetări Socio-Umane Sibiu, s-a constatat că un număr de 1 (unu) candidați îndeplinesc condițiile de participare la concurs și promovează în etapa următoare.
Comisia de Istorie a Orașelor din România organizează, în colaborare cu Institutul de Cercetări Socio-Umane Sibiu, Institutul de Istorie „George Barițiu”, Universitatea „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca și Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei sesiunea
Institutul de Cercetări Socio-Umane Sibiu cu sediul în Bd. Victoriei, nr. 40, tel. 0269 212604, organizează concurs pentru ocuparea unui post unic de cercetător științific gradul II, normă întreagă, pe perioadă nedeterminată, domeniul istorie, specializarea Istoria şi cultura germanilor din Transilvania în Evul Mediu şi Epoca Modernă Timpurie. Concursul se va desfășura conform Legii nr. 319 din 8.07.2003 privind Statutul personalului de cercetare-dezvoltare și Ordinului nr. 6129 din 20.12.2016; OUG nr. 34/2023, art. IV, alin (1), lit a.