În urma parcurgerii etapei de selecție a dosarelor de concurs a fost validat un singur candidat, al cărui dosar de concurs întrunește condițiile de selecție și promovează în etapa următoare.
În intervalul de depunere a contestațiilor nu a fost înregistrată nicio contestație.
În data de 20.01.2025, la sediul ICSU Sibiu, începând cu ora 1000 va avea loc etapa a II-a a concursului organizat în vederea ocupării postului de CS, domeniul Istorie, respectiv proba scrisă.
În vederea participării la concursul pentru ocuparea postului de asistent cercetare științifică, domeniul filologie, specializarea limba și literatura germană în România, nu a fost depus niciun dosar.
În urma verificării dosarelor candidaţilor înscrişi la concursul organizat în vederea ocupării unui post unic Cercetător Științific, normă întreagă, perioada nedeterminată, la Institutul de Cercetări Socio-Umane Sibiu, s-a constatat că un număr de 1 (unu) candidați îndeplinesc condițiile de participare la concurs și promovează în etapa următoare.
Maria Crîngaci Țiplic (ed.), Spațiul sacru în orașul medieval. Perspective arheologice și istorice. Cluj-Napoca: Editura Mega, 2024, 346 p. ISBN 978-606-020-887-7. Full text (pdf) for download: aici.
Institutul de Cercetări Socio-Umane din Sibiu cu sediul în Bd. Victoriei, nr. 40, tel. 0269 212604, organizează concurs pentru ocuparea unui post unic de asistent de cercetare științifică, normă întreagă, pe perioadă nedeterminată, domeniul filologie, specializarea limba și literatura germană în România. Concursul se va desfășura conform Legii nr.
Institutul de Cercetări Socio-Umane din Sibiu cu sediul în Bd. Victoriei, nr. 40, tel. 0269 212604, organizează concurs pentru ocuparea unui post unic de cercetător științific, normă întreagă, pe perioadă nedeterminată, domeniul istorie, specializarea editarea izvoarelor narative germane din Transilvania, secolelor XVI–XVIII. Concursul se va desfășura conform Legii nr.
Lucrarea Limbă și cultură germană în România (1918-1933). Realități postimperiale, discurs public și câmpuri culturale, coordonată de Andrei Corbea-Hoișie și Rudolf Gräf (Iași: Polirom, 2023) a primit Premiul Titu Maiorescu acordat de Juriul Premiilor Muzeului Național al Literaturii Române (ediția a XVI-a).
Punct de vedere al Institutului de Cercetări Socio-Umane Sibiu, referitor la situația actuală a Institutului de Cercetări Socio-Umane Sibiu
Institutul de Cercetări Socio-Umane Sibiu a fost înființat în anul 1956 dar a continuat unele din activitățile de cercetarea ale Verein für siebenbürgische Landeskunde (înființată în anul 1840), printre care enumerăm dicționarul graiurilor săsești, precum și cercetarea culturii, istoriei și etnografiei germanilor din sudul Transilvaniei (proiecte continuate și aflate în desfășurarea în cadrul ICSU Sibiu). Institutul din Sibiu continuă și proiectele de cercetare lansate de Astra (înființată la Sibiu în anul 1861), precum și ale altor centre de cercetare a căror tradiție și programe le-a continuat cu succes. Astfel că, tradiția de aproape două secole de cercetare neîntreruptă la Sibiu ne obligă să prezentăm punctul nostru de vedere pentru a corecta unele informații eronate sau trunchiate despre ICSU Sibiu.
În contextul în care institutele de cercetare din subordinea Academiei Române au fost evaluate de curând, menționăm că ICSU Sibiu a obținut 171 puncte în urma evaluării performanțelor științifice, fiind plasat pe locul al doilea în cadrul institutelor coordonate de Secția de Științe Istorice și Arheologice, la doar două puncte de primul loc.
A 56-a sesiune anuală a Societății de Studii Transilvane e. V. Heidelberg (AKSL)
56. Jahrestagung des Arbeitskreises für Siebenbürgische Landeskunde e. V. Heidelberg (AKSL)