Academia Română, Institutul de Cercetări Socio-Umane Sibiu
Dr. Liviu Cîmpeanu, cercetător științific III.
- istorie politică, istorie militară, istorie socială, istorie economică, istorie urbană, istoria şi cultura germanilor din Transilvania, editare şi publicare de izvoare documentare şi narative germane şi latine (Evul Mediu târziu şi Epoca Modernă timpurie/Premodernă)
- istoria politică şi militară a „statelor” şi popoarelor din Europa Centrală şi de Sud-Est la sfârşitul Evului Mediu şi în Epoca Modernă timpurie;
- istoria Transilvaniei, Moldovei şi a Ţării Româneşti în secolele XIV–XVII;
- istoria şi cultura germanilor din Transilvania în secolele XII–XVIII;
- editarea de izvoare documentare şi narative privitoare la istoria Transilvaniei, Moldovei şi a Ţării Româneşti (secolele XV–XVIII).
Institutul de Cercetări Socio-Umane Sibiu Bd-ul Victoriei nr. 40, 550024, Sibiu Tel. 0269-212604; Fax: 0269-216605 E-mail: liviucimpeanu@yahoo.com
- Dicţionar de termeni privitor la istoria oraşelor din România
Dr. Liviu Cîmpeanu este absolvent al Facultăţii de Istorie şi Filosofie din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca (2006). În cadrul aceleiaşi instituţii a absolvit masteratul cu specializarea: „Studii Medievale Central-Europene” (2007) şi a obţinut titlul de doctor în urma susţinerii tezei „Universitatea Saxonă din Transilvania şi districtele româneşti aflate sub jurisdicţia ei în Evul Mediu şi Epoca Modernă” (2011). Teza a fost publicată sub acelaşi titlu în 2014. În martie 2016 a fost angajat ca cercetător ştiinţific III la Institutul de Cercetări Socio-Umane Sibiu, având ca principala sarcină ştiinţifică studierea istoriei şi culturii germanilor din Transilvania. Până în 2017 a publicat, pe lângă teza de doctorat 35 de studii şi articole de specialitate şi are contribuţii la prestigioasele serii Călători străini privind Ţările Române şi Quellen zur Geschichte de Stadt Kronstadt. În perioada 2011-2012 a beneficiat de o bursă postdoctorala POSDRU iar între 2015-2017 a fost angrenat ca expert paleografie germană şi latină în proiectul „Digitizarea documentelor medievale din Arhivele Naţionale ale României”, proiect finalizat cu baza de date arhivamedievala.ro.