Academia Română, Institutul de Cercetări Socio-Umane Sibiu

Enciclopedia istoriografiei românești

 

Sub egida Academiei Române, Secția de Științe Istorice și Arheologie se lucrează în prezent la proiectul Enciclopedia istoriografiei românești, care urmează să cuprindă meda-lioane de prezentare a cercetătorilor care au fost și sunt preocupați de studierea trecutui sub toate aspectele sale. Proiectul a fost lansat la inițiativa Academicianului Victor Spinei, președintele Secției de Istorie și Arheologie și angajează în primul rând cercetătorii institutelor de istorie din cadrul Academiei Române, dar și colaboratori din cadrul facultăților de istorie, muzeelor, bibliotecilor și sucursalelor arhivelor naționale. Institutul de Cercetări Socio-Umane Sibiu a primit misiunea de a se ocupa de istoricii și arheologii născuți și afirmați în spațiul de astăzi al județelor Sibiu și Brașov. Până în prezent au fost redactate 143 de fișe de prezentare de către colegii implicați în proiect: Rudolf Gräf, Vasile Ciobanu, Andreea Buzaș, Liviu Cîmpeanu, Corina Cioltei-Hopârtean, Julia Derzsi, Andrei Nacu, Alexandru Nicolae Nicolaescu.

Vasile Ciobanu

Eroare | Institutul de Cercetări Socio-Umane Sibiu

Eroare

Situl a întâmpinat o eroare. Încercaţi din nou.

Mesaj de eroare

  • Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/yacob/public_html/includes/bootstrap.inc:1692) în drupal_send_headers() (linia 1551 din /home/yacob/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Error: Call to undefined function mail() în DefaultMailSystem->mail() (linia 79 din /home/yacob/public_html/modules/system/system.mail.inc).