Academia Română, Institutul de Cercetări Socio-Umane Sibiu

Heritage and Ethnicity in Romania: Mapping with Advanced New Software Tools, an Accessible Database for Transylvania

acronim HERMAN(N)STADT
cod PN-III-P1-1.1-PD-2019-1041

 

Coordonator: Andrei Nacu

Proiectul își propune să aprofundeze cunoștințele referitoare la patrimoniul multietnic și interacțiunea istorică a românilor cu sașii transilvăneni, maghiarii și romii într-o regiune culturală distinctă a României - partea centrală a Transilvaniei de Sud. Cercetarea va utiliza instrumente moderne de cartare pentru a investiga cele mai importante hărți regionale și planuri de orașe realizate între 1699 și 1867. Analiza digitală a hărților și planurilor de orașe, împreuna cu realizarea unei baze de date cuprinzătoare vor constitui elementele de inovație și originalitate. Principalele obiective ale proiectului sunt promovarea patrimoniului României utilizând cele mai noi metode de analiză din domeniul științelor umaniste digitale (Digital Humanities), exploatarea potențialului Sistemelor Informaționale Geografice (SIG/GIS) și intensificarea sprijinului financiar și logistic pentru o investigare începută în timpul studiilor doctorale.

Mai multe informații despre proiect pot fi consultate pe site-ul https://hermannstadt-gis.ro/

Eroare | Institutul de Cercetări Socio-Umane Sibiu

Eroare

Situl a întâmpinat o eroare. Încercaţi din nou.

Mesaj de eroare

  • Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/yacob/public_html/includes/bootstrap.inc:1692) în drupal_send_headers() (linia 1551 din /home/yacob/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Error: Call to undefined function mail() în DefaultMailSystem->mail() (linia 79 din /home/yacob/public_html/modules/system/system.mail.inc).