Academia Română, Institutul de Cercetări Socio-Umane Sibiu

Vechi reprezentări grafice ale oraşelor din România

 

Anda-Lucia Spânu, Vechi reprezentări grafice ale orașelor din România. Contribuţii privind istoria oraşelor XII, Editura „ASTRA Museum”, Sibiu, 2012.

Această carte a avut ca punct de plecare teza de doctorat, susţinută în decembrie 2007, în domeniul istoria culturii, la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu.Îşi propune să completeze un gol existent în istoriografia românească, care nu avea o sinteză a problemei, ci doar lucrări ce tratează subiectul parţial, atât din punct de vedere tematic, cât şi geografic sau cronologic. Principalul obiectiv a fost, însă, realizarea unui repertoriu al reprezentărilor grafice ale oraşelor din România, care să sintetizeze, în limita posibilităţilor, toate încercările anterioare.

Astfel, cartea este un instrument de lucru util tuturor categoriilor de investigatori ai trecutului oraşelor de pe spaţiul actualei Românii, prin repertoriul celor 1110 imagini istorice ale oraşelor (de la sfârşitul secolului al XV-lea, până în deceniul şapte al secolului al XIX-lea).

Este o lucrare singulară în istoriografia românească, care introduce în circuitul științific național și internațional reprezentările grafice ale orașelor actualei Românii, deschizând astfel drumul noilor și variatelor domenii de cercetare ale istoriei urbane din spațiul românesc.

Eroare | Institutul de Cercetări Socio-Umane Sibiu

Eroare

Situl a întâmpinat o eroare. Încercaţi din nou.

Mesaj de eroare

  • Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/yacob/public_html/includes/bootstrap.inc:1692) în drupal_send_headers() (linia 1551 din /home/yacob/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Error: Call to undefined function mail() în DefaultMailSystem->mail() (linia 79 din /home/yacob/public_html/modules/system/system.mail.inc).