Academia Română, Institutul de Cercetări Socio-Umane Sibiu

Dr. Andreea Buzaş-Neagoe, cercetător ştiinţific III

Domenii de cercetare 
  • folclor, etnografie, etnologie, muzeologie
Principalele teme de interes ştiinţific 
  • Arhivele de folclor din România;
  • Muzeele etnografice în aer liber din România;
  • Turismul rural și ecologic;
  • Folclorul sașilor din Transilvania.
Curriculum Vitae 
Publicaţii 

Dr. Andreea Buzaș a urmat cursurile Facultății de Litere și Arte a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu (2007), specializarea filologie (română-franceză). Dr. cu teza Satul tradițional reprezentat în muzeele etnografice în aer liber din România (coord. prof. univ. acad. Paul Niedermaier), Facultatea de Științe Socio-Umane a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu (2014). Bursier doctorand în cadrul proiectului POSDRU „Armonizarea valenţelor academice româneşti cu cele ale Comunităţii Europene” (2007-2013). Stagii de documentare și specializare în Austria, Cehia, Danemarca, Ungaria (2012-2013). Referent-bibliotecar (2007-2014), cercetător științific (2014-2016) și cercetător științific III (din 2016) la Institutul de Cercetări Socio-Umane Sibiu. A prezentat 45 de comunicări la manifestări științifice naționale, 9 la sesiuni internaționale și a participat la două workshopuri internaționale (Ungaria și Cehia). A participat la cercetări de teren interdisciplinare în județele Arad, Hunedoara, Prahova și Sibiu. Membru în Asociația de Științe Etnologice din România (din 2008), secretar al Asociației Folcloriștilor și Etnografilor din județul Sibiu (din 2009) și membru în Asociația „Cercetarea sibiană” (din 2016). Din 2008, secretar de redacție al periodicului „Studii și comunicări de etnologie” (Sibiu). Până în 2020, a publicat 2 volume de corespondență, 4 ediții îngrijite, a coordonat 1 volum de etnologie și a semnat 26 de studii și articole în volume colective și reviste de specialitate. Activitatea științifică desfășurată de Andreea Buzaș este oglindită în numeroasele note și recenzii pe baza volumelor realizate, precum și în I. Moise, Efigii sentimentale, II, Sibiu, 2018, p. 219-223.

​​​​​​

 

Eroare | Institutul de Cercetări Socio-Umane Sibiu

Eroare

Situl a întâmpinat o eroare. Încercaţi din nou.

Mesaj de eroare

  • Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/yacob/public_html/includes/bootstrap.inc:1692) în drupal_send_headers() (linia 1551 din /home/yacob/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Error: Call to undefined function mail() în DefaultMailSystem->mail() (linia 79 din /home/yacob/public_html/modules/system/system.mail.inc).