Academia Română, Institutul de Cercetări Socio-Umane Sibiu

Dr. Andrei Nicolae Nacu, asistent de cercetare

Domenii de cercetare 
  • Cartografie, geografie istorică, istoria cartografiei
Principalele teme de interes ştiinţific 
  • Cartografie și GIS;
  • Sisteme informatice istorico-geografice (HGIS);
  • Geografia istorică a României;
  • Istorie modernă și contemporană.
Curriculum Vitae 
Contact 

Institutul de Cercetări Socio-Umane Sibiu
Bd. Victoriei nr. 40, 550024
Tel.: 0269-212604; Fax: 0269-216605
E-mail: nacu@icsusib.ro
Web: https://icsusibiu.academia.edu/AndreiNacu

Proiecte actuale 

Dr. Andrei Nacu este absolvent al Facultății de Geografie din cadrul Universității „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca (2012). A absolvit masteratul cu specializarea „Protejarea și Valorificarea Patrimoniului Istoric” în cadrul Facultății de Științe Socio-Umane a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu (2015). În 2018 a susținut teza de doctorat cu titlul „Provincia Sibiului în documente cartografice din zorii Epocii Moderne” la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu (domeniul Istorie). În februarie 2017 a fost angajat ca asistent de cercetare la Institutul de Cercetări Socio-Umane Sibiu. Până în anul 2020 a publicat o carte ca autor unic (Scaunele săsești în documente cartografice din secolele XVI-XVIII, București, 2020), un atlas istoric (Atlas istoric al Bucovinei, București, 2018), în jur de 15 studii și peste 100 de hărți istorice. O parte din aceste hărți au fost utilizate inclusiv în cadrul unor lucrări publicate de edituri prestigioase precum Routledge sau Brill. A participat, în calitate de director de proiect, membru sau colaborator, la 5 proiecte și granturi de cercetare naționale și internaționale. Este cartograf editor al seriei Atlasul istoric al oraşelor din România și este membru al Societății de Studii Transilvane și al Comisiei de Istorie a orașelor din România.

 

 

Eroare | Institutul de Cercetări Socio-Umane Sibiu

Eroare

Situl a întâmpinat o eroare. Încercaţi din nou.

Mesaj de eroare

  • Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/yacob/public_html/includes/bootstrap.inc:1692) în drupal_send_headers() (linia 1551 din /home/yacob/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Error: Call to undefined function mail() în DefaultMailSystem->mail() (linia 79 din /home/yacob/public_html/modules/system/system.mail.inc).