Academia Română, Institutul de Cercetări Socio-Umane Sibiu

Bibliografia istorică a oraşelor din România
2007–2012


Coordonatori proiect: Vasile Ciobanu, Anda-Lucia Spânu


Bibliografia istorică a oraşelor din România, unul dintre primele proiecte ale Comisiei de Istorie a Oraşelor din România, oferă o selecţie a celor mai importante volume, studii şi articole despre trecutul aşezărilor urbane din spaţiul actual al ţării şi este un instrument de lucru util pentru toţi cei interesaţi. Primul volum, apărut în 2008, la Editura Academiei Române, avea în vedere cele 318 oraşe existente în România, acestora adăugându-li-se şi o serie de oraşe dispărute, ajungându-se astfel la un total de 384 aşezări urbane.

Comisia a considerat necesară continuarea proiectului cu bibliografia apărută în anii 2007–2012. Totodată se urmăreşte completarea cu bibliografia aşezărilor declarate oraşe în ultimele două decenii şi cu titluri în legătură cu oraşele mai mici, pentru care nu fuseseră depistate studii, volume sau articole publicate până la încheierea volumului.

Bibliografia istorică a oraşelor din România, 2007–2012 va oferi o imagine clară asupra scrierilor apărute în această perioadă despre trecutul aşezărilor urbane. Publicarea sa va permite urmărirea tendinţelor din istoriografia consacrată oraşelor în ultimii ani şi va stimula cercetarea istoriei vieţii urbane. Proiectul se înscrie pe linia unor recomandări ale Comisiei Internaţionale de Istorie a Oraşelor.


 

 

Eroare | Institutul de Cercetări Socio-Umane Sibiu

Eroare

Situl a întâmpinat o eroare. Încercaţi din nou.

Mesaj de eroare

  • Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/yacob/public_html/includes/bootstrap.inc:1692) în drupal_send_headers() (linia 1551 din /home/yacob/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Error: Call to undefined function mail() în DefaultMailSystem->mail() (linia 79 din /home/yacob/public_html/modules/system/system.mail.inc).